Books | School

Quiz: Do You Know Your English Literature?


Have you paid attention to your required readings? Take this quiz to see if you need to hit the books (again.)

English Literature stack of books

(1) In The Great Gatsby, what crime does Daisy commit?

a) fraud
b) hit and run
c) identity theft
d) tax evasion

2) In A Midsummer Night’s Dream, who does the Fairy Queen fall in love with?

a) a man with a donkey’s head
b) a leprechaun
c) a farmer’s son
d) a human king

3) In Macbeth, what does Lady Macbeth wash obsessively?skull illustration

a) dishes
b) her hair
c) her hands
d) the castle

4) In The Chrysalids, David and Sophie have what kind of blasphemous mutation?

a) an extra toe
b) extremely long arms
c) they are Cyclopes
d) they can communicate through “thought shapes”

5) In what year was George Orwell’s Nineteen Eighty-Four published?

a) 1984
b) 1929
c) 1934
d) 1949

6) After the main character in Catcher in the Rye gets expelled, where does he head ?

face illustration

a) Toronto
b) New York
c) Santa Barbara
d) Disneyland

(7) In One Flew Over the Cuckoo’s Nest, what does R.P. McMURPHy usually play with the other patients?

a) Trouble
b) Twister
c) Monopoly
d) Poker

8) At his mother’s visitation, what does Meursault of The Outsider drink?

horse illustration

a) a Grande non-fat mochaccino
b) white coffee
c) a glass of water
d) English breakfast tea

(9) In 12 Angry Men , what are the characters doing?

a) playing poker
b) acting as jury in a criminal court case
c) watching a baseball game
d) working on a project

10) In Othello, who does Othello marry?

a) the maid
b) Juliet
c) his boss’s daughter
d) Desdemona

(11) Who haunts Wuthering Heights?illustration

a) Catherine
b) their childhood dog
c) Heathcliff’s adopted father
d) souls from an ancient burial ground

.

.

.

.

.

.

The Answers:

1) b
2) a
3) c
4) d
5) d
6) b
7) d
8) b
9) b
10) d
11) a

How did you do?
Give yourself two points for each correct answer. If you scored 12 or higher, way to go—you’re a serious bookworm! (Or you’ve got a freakishly strange talent for remembering obscure facts.) If you have less than 12 points, you’ve got to stop waiting for the movie.


Conspiracy Theory! To be or not to be…

Some question whether William Shakespeare’s works were actually written by him. The seed of doubt was first planted in 1728 when the authorship of his plays was questioned in a published essay. This conspiracy has escalated over the years, with people wondering if the plays are his true creations or if Shakespeare is actually a collection of different noblemen writers. Some historians even believe that Anne Hathaway, his wife, was writing the plays and using Shakespeare’s name. Why is it so difficult to believe that Shakespeare is the true author? He didn’t have the education or social connections that would have given him the historical knowledge that he bases many of his plays on.


face illustration

The Plot Thickens


Match each famous quote to the right book

a) The Outsider
b) Wuthering Heights
c) Macbeth
d) Nineteen Eighty-Four
e) The Catcher in the Rye

1. “Out damn spot.”

2. “Big Brother is watching you.”

3. “Thousands of little kids…And I’m standing on the edge of some crazy cliff. What I have to do, I have to catch everybody if they start to go over the cliff… that’s all I’d do all day.”

4. “What did it matter if he was accused of murder and then executed for not crying at his mother’s funeral?”

5. “‘I’m come home. I’d lost my way on the moor!”

illustration
Scroll down for answers

.

.

.

.

Answers

1) c
2) d
3) e
4) a
5) b

 

With illustrations from  Faze intern Maria Steffensen

Advertisement

Even More Stories You May Like (courtesy of Google)




Comments are closed.